Bářin test cyklo outfitů: Jak si naše nová kolekce vedla?

Jak sama o sobě tvrdí – hory, příroda a sport jsou pilířem jejího osobního života. Na kole jezdí od malička a před silnicí dává raději přednost lesním stezkám a kopcům. Jako každá z nás se chce i při sportu líbit a na výběru sportovního oblečení si proto dává opravdu záležet. Řeč je o Báře, která vyjela provětrat i pár novinek z naší nové cyklo kolekce. Zajímá vás, jestli prošly cyklistické dresy TAJGA a MOONA spolu s cyklo šortkami FIORE a BONSAI testem náročnosti a poradily si i se všemi jarními nástrahami v cyklistickém sedle? Pak určitě čtěte dál. 

Při výběru oblečení na kolo jsou pro mě hlavními kritérii kvalita, funkčnost a pohodlí. Co se designu tý, mám ráda barevné a hravé motivy, které jsou na silnici nepřehlédnutelné a já se v nich tak mohu cítit bezpečně. Také proto jsem si vybrala set dresu MOONA, cyklošortek FIORE a cyklo rukavic SKY v růžovo černé kombinaci barev i dres TAJGA se šortkami BONSAI s pestrobarevným květinovým designem. 

 

CYKLISTICKÉ DRESY PRO NI   CYKLISTICKÉ DRESY PRO NĚJ

Perfektní cyklo outfity na jarní výlety: Pohodlí a funkčnost v každém počasí

Oba outfity jsem vyvezla na jarní toulání po českých památkách, kdy bylo příjemné počasí od 15 °C do 25 °C. Na oblečení oceňuji především jeho pohodlnost. Cyklošortky mají příjemný vysoký pas, který nestahuje ani nesjíždí. Čekala jsem, že mě budou po určitém čase nepříjemně stahovat, ale byla jsem mile překvapena. Pokud chcete navíc chránit kolena, pak jsou šortky v nabídce ve stejném designu i v prodloužené, třičtvrteční délce. Co se týká střihu, oba dresy perfektně sednou. Oceňuji hlavně úzké rukávy a delší střih, díky kterému jsou moje záda chráněny. Jediná nevýhoda je, že i přes spodní silikonový pásek se dres občas vytahuje nahoru. 

Funkční materiály fungují přesně tak, jak mají a oblečení je velmi pohodlné, i když je máte na sobě celý den. Lehoučký materiál na těle skoro necítíte, a navíc rychle schne (i po praní) a je prodyšný, což se hlavně při náročnějších jízdách nebo v horkém počasí určitě hodí.  

Tip! Jak díky správné péči prodloužit životnost cyklistického dresu? Přečtěte si 10 tipů, jak prát cyklodres.

PÁNSKÉ ŠORTKY NA KOLO DÁMSKÉ ŠORTKY NA KOLO DĚTSKÉ ŠORTKY NA KOLO

Funkční materiály fungují přesně tak, jak mají a oblečení je velmi pohodlné, i když je máte na sobě celý den. Lehoučký materiál na těle skoro necítíte, a navíc rychle schne (i po praní) a je prodyšný, což se hlavně při náročnějších jízdách nebo v horkém počasí určitě hodí. 

Praktické detaily a perfektní střih

Oceňuji fajn řešení úložného prostoru na zádech, který je rozdělen na více menších kapes, do kterých se v pohodě vleze telefon i další potřebné maličkosti na cestu – za mě určitě lepší než dvě větší kapsy.  

Velikostně oblečení sedí krásně na tělo, a ještě jednou musím ocenit především úzké rukávy, které perfektně sednou a nijak neplandají. Další plus vidím v délce zipu na dresu TAJGA, který má polopropínání a vede tak jen do pasu. Můžete si snadno regulovat „odvětrávání“, dres zároveň lépe drží na místě a má i nižší hmotnost než ten celopropínací. 

Tip! Správný výběr cyklistického dresu i šortek na kolo je základem pohodlí v sedle kola. Přečtete si pár tipů, které vám úspěšný výběr usnadní. 

 

Musím říct, že poměr cena versus kvalita je za mě více než dobrá a na lehké a střední zátěže můžu cyklo oblečení určitě každému doporučit. Na své si navíc přijdete i pokud raději jezdíte ve volnějším oblečení, součástí kolekce je totiž i MTB oblečení pro muže i ženy a o barvičky ani tam nebyla nouze. 

CYKLOKOLEKCE PRO PÁNY   CYKLOKOLEKCE PRO DÁMY   CYKLOKOLEKCE PRO NEJMENŠÍ 

Líbil se článek?