Jak vybrat padnoucí cyklodres | Klimatex.cz

Cyklistika je skvělý způsob, jak si užít čerstvý vzduch, protáhnout se a objevit dosud nepoznaná místa. Při jízdě na kole je klíčové cítit se pohodlně a bezstarostně, ať už se vydáváte za adrenalinem na singletraily nebo na oddychový výlet do přírody. Prvním předpokladem pro pocit pohodlí je zvolit na kolo správné oblečení. V tomto článku zaměříme pozornost na cyklistické dresy a čemu při jejich výběru věnovat dostatečnou pozornost, aby poté splnily vaše očekávání a z obyčejné vyjížďky na kole vykouzlily skvělý sportovní zážitek.

Správná velikost cyklodresu je základ

Cyklodres by měl v prvé řadě přilnout k vašemu tělu, aniž by vás ale omezil v pohybu nebo někde nepříjemně tlačil. MTB dresy se často liší od běžných silničních cyklodresů tím, že jsou volnějšího střihu. Tento volný střih je navržen tak, aby poskytoval cyklistům maximální pohodlí a volnost pohybu, což je zvláště důležité při jízdě na horském kole, kde je často potřeba překonávat náročné terény a provádět dynamické pohyby. Pokud si nejste svojí velikostí jisti, doporučujeme porovnat své míry s tabulkou velikostí, která vám výběr padnoucího cyklistického dresu usnadní.

 

TIP: Zajímá vás, jaký outfit zvolit na silniční nebo horské kolo? Dozvíte se v článku.

PÁNSKÉ CYKLODRESY   DÁMSKÉ CYKLODRESY   DĚTSKÉ CYKLODRESY

Dresy na kolo do každého počasí

Při výběru dresu na kolo je důležité zohlednit i počasí, ve kterém budete jezdit. Pro horké letní dny jsou ideální dresy s krátkým rukávem vyrobené z prodyšných materiálů, které odvádějí pot. V chladnějším počasí, na jaře a na podzim můžete sáhnout po dresu s dlouhým rukávem nebo vsadit na více vrstev. Na dres můžete obléct lehkou bundu nebo vestu na kolo, která vás ochrání před větrem a chladem. Naopak pod dres se v chladném počasí hodí dát termotriko nebo prodyšnou mikinu. Při vrstvení je však vždy důležité zvolit materiály, které jsou prodyšné a odvádějí pot, čímž se vyhnete pocení a eliminujete riziko prochladnutí.

 

“Při vrstvení je však vždy důležité zvolit materiály, které jsou prodyšné a odvádějí pot, čímž se vyhnete pocení a eliminujete riziko prochladnutí.”

Vlastnosti každého správného dresu na kolo

  • Prodyšnost: Cyklodres by měl být vyroben z prodyšných materiálů, které odvádějí pot a udržují vás v suchu.
  • Pohodlí: Cyklodres by měl být vyroben z příjemných materiálů, které netlačí a neškrábou.
  • Funkčnost: Dres na kolo by měl mít kapsy na drobné předměty, jako jsou klíče, telefon nebo gely.
  • Reflexní prvky: Reflexní prvky na dresu zvýší vaši bezpečnost při snížené viditelnosti.

Dresy, šortky a rukavice na kolo ve stejném designu

Protože víme, že vypadat dobře je v cyklistickém sedle téměř stejně důležité jako se v něm dobře cítit, dáváme si na designech cyklistického oblečení opravdu záležet. Abyste ladili do slova od hlavy až k patě, můžete si k cyklististickým dresům pořídit i rukavice a cyklošortky ve stejném designu a svůj cyklistický outfit tak doladit k dokonalosti.

Cyklistika je v první řadě o zábavě a radosti z pohybu. Ať už jste milovníkem silnice, hor nebo lesních cest, správný cyklistický dres může z vaší vyjížďky udělat parádní sportovní zážitek. Buďte proto při jeho výběru důslední a pořiďte si takový, který vám bude perfektně sedět a podpoří tak vaši cyklistickou vášeň. 

 

TIP: Důležitá je také správná údržba dresu na kolo. Přečtěte si v našem článku, jak správně prát cyklodres. 

 

CYKLOŠORTKY   CYKLORUKAVICE   CYKLISTICKÉ SPODNÍ PRÁDLO

Líbil se článek?